(07) King James, Revelation 18:23

King James Revelation (=Openbaringen) 18:23

And the light of a candle shall shine no more at all in thee; and the voice of the bridegroom and of the bride shall be heard no more at all in thee: for thy merchants were the great men of the earth; for by thy sorceries were all nations deceived.

Vertaald door de vertaalmachine:

En het licht van een kaars zal in het geheel niet meer in u schijnen; en de stem van de 
bruidegom en van de bruid zal in het geheel niet meer in u worden gehoord: want uw 
kooplieden waren de grote mannen van de aarde; want door uw tovenarij werden alle
 naties misleid.

De King James is hier dus explicieter dan de Statenvertaling, hieronder, maar de vraag
die in mijn blog over Openbaringen 18:23 stond past dus ook niet op de King James, 
omdat het in de King James ook niet gaat over tovenaars, maar over uw toverijen.
De Statenvertaling veronderstelt dat de verleiding voorbij is, middels het woord “geweest”.
Een verschil. De King James doet echter geen uitspraak over het heden, maar het verleden.


En het licht der kaars zal in u niet meer schijnen; en de stem eens bruidegoms en ener bruid zal in u niet meer gehoord worden; want uw kooplieden waren de groten der aarde, want door uw toverij zijn alle volken verleid geweest.

In genoemde blog is de vraag weggevallen: Geeft de Bijbel, gezien de grondtekst (ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ,n \{far-mak-i'-ah}), antwoord over het gebruik van medicijnen. Ik zeg u: Het beantwoorden van deze vraag met ja, is heel gevaarlijk. Want dat antwoord leidt af van de stem, die u daardoor (geheel) niet meer hoort.

Immers zegt Christus in Mattheüs 6:33: Maar zoekt eerst het Koninkrijk Gods en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u toegeworpen worden.
En vers 32: Want al deze dingen [eten, drinken, kleding] zoeken de heidenen; want uw hemelse Vader weet, dat gij al deze dingen behoeft [nodig heeft]. En gezondheid is echt iets, wat u nodig heeft, in het lichaam. Wie zelf zoekt naar het beste voor het lichaam, die heeft de medicijnmeester niet nodig. Die wil kennis vergaren om de medicijnmeester te verbeteren in zijn adviezen. En Het Advies, Het Evangelie, wordt door hem in het geheel niet meer gehoord. Zo'n mens kan niet delegeren, omdat zijn adviseurs het niet goed kunnen doen in zijn ogen. Zo'n mens heeft geen kleding van de Koning nodig, hoewel Die het bruiloftskleed wel aanbiedt [toewerpt] bij de gelijkenis van de Koninklijke bruiloft.

En Het Advies, gebruik Het Voorbehoedsmiddel, Het Evangelie, is tot nut van de achterban en die daar niet toe horen. Voor iedereen is het dus nuttig!

Verhoog de koperen slang door de schaduw van Het Voorbehoedsmiddel te erkennen als Zijn schaduw. En gebruik die schaduw onder de bede om de Zaak Zelf. Dan zoekt u eerst het Koninkrijk Gods en Zijn gerechtigheid. En de uitwerking van de schaduw, wordt u toegeworpen.

Miljarden zijn u voorgegaan en zijn gespaard voor de dood. Onlangs is vermeld, dat het vaccin in Europa miljoenen levens heeft gespaard. Dat is, in zo'n korte tijd, alleen mogelijk bij een pandemie. Dat mensen niet zoeken naar een middel, is geen bewijs dat er geen
pandemie is. Want de pandemie is in de kiem ontdekt. Voordat er zoveel gebeurde, dat men ging zoeken naar middelen. Het gevolgde beleid veroorzaakt daardoor wel meer weerstand onder de bevolking, die verblind is, zoals ik ook opmerk in de achterban, die ik in de inleiding van mijn boek direct aanspreek over hun verblinding.

Nogmaals: Doordat de pandemie in de kiem is ontdekt, zijn veel levens gespaard. Wie die ontdekking niet op prijs stelt, er God niet voor dankt, maar verkeerde conclusies trekt, zoekt niet het beste voor de achterban.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen



Al mijn gezondheid heb ik gekregen van de HEERE maar Zijn zwaard is ontwaakt

Lijdensweek 1: Vooruitlopen op lijden om genade te verdienen, niet voor engelen

Berusten is Gods Woord vreemd: Draag Gods beeld, ook in de doop. Dwaalt niet!

De schepping en het vooruitlopen(d wenen) van Jezus e.a.

Vooruitlopen spreekt reeds vanzelf voor de twaalfjarige Jezus en onze neiging?