Opmerkingen over brochure van NPV was aanhangsel bij de mail

Als antwoord op de vorige titel: Een bewijs van de Goddeloosheid in de NPV brochure “Wel of niet vaccineren? voorzienigheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid”:

• Ezra had zich door grote woorden in een andere situatie gemanoeuvreerd dan Nehemia, die het aangeboden kreeg. Het zijn dus onvergelijkbare voorbeelden op pag. 21 van de NPV brochure -vaccinatie-versie-maart-2022.pdf, punt 2, zie https://pvw.auteursblog.nl/artikel/13172 . Het was Ezra zelf, die het tot een gewetenszaak had gemaakt. Ook dat is in de voorzienigheid opgesloten. Straf op de roekeloosheid ligt voor de hand als God geen geloof heeft geschonken! Mat.10:16b zegt dan ook “zijt dan voorzichtig gelijk de slangen, en oprecht gelijk de duiven.” Het geloof is niet roekeloos, maar kan wel beproefd worden! Leeft het geloof weer op, dan spreekt men niet roekeloos. De vervulling is geen bewijs voor het geloof! God Zelf is het enige bewijs voor het geloof. Hij kan niet liegen! Hij is De Waarheid Zelf! Zie Rom. 3:3 met kanttekening 6, aldaar.

We gaan dan als het ware op Gods stoel zitten en maken onszelf een beetje ziek om later die ziekte nooit meer te kunnen krijgen. Dit wordt gezien als God verzoeken.” zegt punt 3 op pagina 22 van de NPV brochure-vaccinatie-versie-maart-2022.pdf. Hier verzoekt de weigeraar God om Gods behoudende hand, in plaats van: door het middel in Zijn hand.
Ezechiël 18:32 zegt: Want Ik heb geen lust aan den dood des stervenden, spreekt de Heere HEERE; daarom, bekeert u en leeft. De belofte wordt geuit in een bevel, zo sterk is die belofte. Het is dus God verzoeken om op een andere wijze Zijn belofte uit te laten komen, wanneer wij Zijn preventief Middel, niet willen gebruiken. De schaduw wijst daarop, en wil vergelijkbaar gebruikt zijn, leert God.

God heeft de mens tegen elk mogelijk gevaar ingedekt, door Zijn preventief Middel, De Borg, Jezus, Christus, Gods Zoon, die er was voor alle eeuwen, dus voor het (“gevaarlijke”) proefgebod, zegt de geloofsbelijdenis van Nicea. (vergelijk punt 3 pagina 22 van de NPV brochure-vaccinatie-versie-maart-2022.pdf). En dat doet Gods beeld na, anders zondigt de mens!

De Mens heeft de dood in eigen hand genomen, in Gen. 3, hoe kan hij dan nu anders doen dan ook ziekte in eigen hand te nemen, door Het preventieve Middel, De Borg, Jezus, Christus, te verwerpen als ongeoorloofd Middel, in overdrachtelijke zin. Reeds in het paradijs was er de Boom des Levens, zie Openb. 2:7 met kanttekening 18.

Maar ons te willen beveiligen tegen allerlei kwaad wat ons misschien zal overkomen, is een verkeerde bezorgdheid.” Die bezorgdheid had God wel, daarom is er een Verbond Zijns Vredes, Jes. 54:10. En een beeld van God dat God niet nadoet, zondigt. Is Gods bezorgdheid dan verkeerd?

Pag. 26, 2e alinea: “Aan de ene kant te willen leven in kinderlijke afhankelijkheid van Gods Vaderlijke zorg en aan de andere kant ten volle de verantwoordelijkheid richting de naaste serieus te willen nemen, omdat ook dat iets is wat God van ons vraagt. Deze spanning kan als een last worden ervaren.” De last komt van de duivel, die niet wil dat de mens Gods beeld draagt in zijn daden. Hij wil dat Het preventieve Middel, De Borg, Gods Zoon, Jezus, Christus, wordt verworpen, ook in overdrachtelijke zin, opdat Hij uit beeld blijft qua nut.

Pag. 27, “Vrijheid en verantwoordelijkheid” “Het is goed om elkaar te wijzen op de verschillende overwegingen die een rol spelen bij de vaccinatiekeuze en daarover met elkaar in gesprek te gaan.” Wij moeten met de Bijbel in gesprek, Zijn preventie verwerpen, resulteert in een verblijf in de hel! Zo'n gewicht moet maatgevend zijn ook in het overdrachtelijke!

Wij moeten niet onze keuze voor God verantwoorden, maar God laten kiezen! Doen wat wij Hem zien doen! Dat geeft pas vrede, dat geeft pas rust, dat voorkomt spanningen en ga zo maar door.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen



Slaat de gelijkenis van de 10 maagden op vaccineren? Een afgod? Voorzienigheid?

“Weg met Hem” in de lijdenstijd herkend, gekoppeld aan de hemellichtenstand

Vooruitlopen: Een adventstekst in de lijdenstijd en de drie-eenheid

Al mijn gezondheid heb ik gekregen van de HEERE maar Zijn zwaard is ontwaakt

Lijdensweek 1: Vooruitlopen op lijden om genade te verdienen, niet voor engelen